word studentlid

— dinsdag 27 oktober 2020, 08:00 | 1 reactie, praat mee

Rosa van Gool nieuwe Volkskrant-correspondent Italië

Rosa van Gool is begonnen als correspondent Italië, Griekenland en de Balkan voor de Volkskrant. Dat meldt hoofdredacteur Pieter Klok in de Volkskrant.

Haar standplaats is Rome. Ze volgt Jarl van der Ploeg op, die terugkeert naar de redactie in Amsterdam.

Van Gool werkte voorheen bij De Groene. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Volkskrant Rosa van Gool

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Bert van Hijfte, 27 oktober 2020, 15:03

De aanhef ‘Grotere wereld’, van hoofdredacteur Klok was veelbelovend. Meer essays, long reads en analyses van goed ingevoerde journalisten met een grondige kennis van (een greep) internationale politiek, internationale economische ontwikkelingen zoals digitale transformatie en industrie 4.0, Zuid-Azië (wat is er met Afghanistan gebeurd sinds Righton daar weg is?), of meer opiniepagina’s met bijdragen die langer zijn dan 600 woorden zoals in de NYT en andere kwaliteitskranten. Nee zijn bijdrage ging over (veelal jonge) journalisten die niet een heel land hoeven te doorgronden maar er op uit trekken en met goed geschreven, impressionistische verhalen komen. Correspondenten zijn belangrijk voor de Volkskrant volgens Klok. Tja, voor elk medium lijkt me. Maar als de sinds Remarque ingezette tendens van vlotte, leuk geschreven en niet te lange artikelen (op instigatie van de Belgische eigenaren?) doorzet dat blijft er van die zogenaamde kwaliteitskrant die de Volkskrant pretendeert te zijn, weinig over, waarbij een vergelijking met buitenlandse kwaliteitskranten (zoals NYT, WP en de Guardian) steeds pijnlijker wordt. Als je naar de boeken kijkt die door Volkskrant journalisten zijn geschreven, dan zijn ze zeer wel in staat om goede, vlot geschreven artikelen van enige lengte te schrijven. Maar krijgen ze ook de ruimte van de hoofdredactie?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.