banner anp

— donderdag 4 februari 2021, 13:49 | 0 reacties, praat mee

Ronald van Geenen nieuwe hoofdredacteur van de PZC

© DPG Media

Ronald van Geenen wordt per 1 maart de nieuwe hoofdredacteur van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Hij volgt Arie Leen Kroon op, die deze maand met pensioen is gegaan na veertig jaar voor de PZC te hebben gewerkt.

Van Geenen kent DPG Media goed: hij geeft sinds 2012 leiding aan AD Rotterdams Dagblad, de grootste regionale redactie van het AD. Van Geenen was voor hij chef werd verslaggever voor het AD en werkte eerder voor vakbladen in de gezondheidszorg. Met een serie in het AD over borstkankeroperaties won hij in 2009 De Tegel in de categorie nieuws.

Ook de PZC is geen onbekende voor Van Geenen, hij groeide op in Zeeuws-Vlaanderen. “Precies dertig jaar geleden stak ik vanuit huis de straat over om stage te lopen bij de Terneuzense redactie van de PZC. Dat ik nu deze kans krijg, is niets minder dan een jongensdroom die uitkomt. De mooiste baan in ons vak en ook nog eens in de mooiste provincie van ons land. Daar waar mijn hart ligt en mijn carrière begon.”

“Ronald past in het ambitieuze profiel dat we voor de PZC hadden opgesteld: een digitaal inspirator en iemand die alle ramen en deuren weer eens openzet,” zegt Erik van Gruijthuijsen, directeur/uitgever van ADR Nieuwsmedia, de groep waartoe de PZC behoort. “Hij heeft de Rotterdamse redactie de afgelopen jaren geleid in de digitale transitie. Hij bewees hoe je, met behulp van data, online kunt vernieuwen, stormachtig kunt groeien en tegelijkertijd in nauw contact kunt komen met je publiek.”

Bekijk meer van

Ronald van Geenen PZC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.