— vrijdag 26 november 2010, 12:02

Stimuleringsfonds steunt regioprojecten

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft een aantal subsidies toegekend aan De Gelderlander, Omroep Gelderland en de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Het Stimuleringsfonds heeft De Gelderlander en Omroep Gelderland een subsidie van bijna een half miljoen euro toegekend voor een project waarbij een mobiele redactie de regio intrekt, om zo burgers directer te betrekken bij de nieuwsvoorziening. De PZC kreeg 220.000 toegekend voor een video-project 'Zeelandin2minuten', waarbij regionaal nieuws vier keer per dag wordt ververst en op diverse platformen (mobiel, internetgeschikte televisies, buitenschermen e.d.) kan worden bekeken. Het videojournaal zal de omschakeling van de PZC-redactie naar een crossmediale nieuwsorganisatie versnellen, schrijft de krant. Volgens hoofdredacteur Peter Jansen is een nieuwsitem van twee minuten lang genoeg, gelet op het surfgedrag van de tegenwoordige nieuwsconsument.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.