— donderdag 3 oktober 2019, 15:26 | 0 reacties, praat mee

Rodi Media overweegt aankoop BDU-kranten terug te draaien

© Foto: ANP

Uitgeverij Rodi Media overweegt de overname van vijftien lokale krantentitels, die zij vlak voor het faillissement van BDU Noord-Holland kocht van BDU, terug te draaien. Dit melden meerdere bronnen bij BDU aan De Telegraaf.

Aanleiding is het standpunt van de curator van BDU Noord-Holland dat de dertig redacteuren en andere medewerkers van BDU Noord-Holland die nu op straat staan, onderdeel van de verkoop hadden moeten zijn.

De werknemers horen bij de verkochte titels aangezien de verkoop vóór het faillissement plaatsvond. BDU-directeur Heiko Imelman en Rodi-advocaat Evert Hoekstra erkennen dat het compleet terugdraaien van de overname een serieuze optie is.

‘Ik kan het nog niet bevestigen, want er zijn meerdere opties. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat de curator zich vergist’, zegt BDU-directeur Imelman.

‘We gaan voor de best haalbare optie voor het personeel. In de loop van volgende week hakken we de knoop door’, aldus Rodi-advocaat Hoekstra.

Curator Aart Jan Stokkers meldde vorige week aan De Telegraaf een onderzoek gestart te zijn naar de supersnelle verkoop van de krantentitels aan concurrent Rodi.

Bekijk meer van

Rodi Media BDUmedia BDU

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.