Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 20 september 2019, 09:41 | 0 reacties, praat mee

Noord-Hollandse huis-aan-huisbladen BDU naar Rodi Media

ANP Xtra / Nils van Houts

UPDATE Uitgeverij Rodi Media neemt vijftien huis-aan-huisbladen over van BDU Holding. Het gaat onder andere om het Alkmaars Weekblad, Nieuwsblad De Kennemer en Hollands Kroon. Pas wanneer de overname rond is zal de nieuwe eigenaar besluiten welke van die titels blijft voortbestaan. Daar gaat Rodi Media zich de komende tijd over beraden. Laatste wijziging: 20 september 2019, 09:59

De Noord-Hollandse bv van BDU Holding werd dinsdag failliet verklaard. De verkoop van de titels verbaast curator Aart Jan Stokkers van Veen Advocaten. Hij stelt dat de deal met Rodi Media eerder deze week niet is besproken tijdens zijn eerste gesprek met de directie en wil daar alsnog over gaat praten.

BDU had de exploitatierechten van de vijftien titels buiten de bv gehouden. Deze rechten zijn nu aan Rodi Media verkocht. In een reactie aan het Noordhollands Dagblad stelt Rodi Media-directeur Dick Ranzijn dat de titels niet zijn aangekocht om ze van de markt te halen. “Het kan heel goed dat bepaalde titels weer verschijnen of dat we titels in elkaar schuiven.”

Rodi Media geeft momenteel onder andere het kwartaalblad Alkmaar Magazine uit. Bij de vijftien huis-aan-huisbladen werken in totaal 34 mensen. Zij gaan in de huidige plannen niet mee naar Rodi Media, dat alleen de exploitatierechten overnam. Toch denkt Ranzijn dat een deel van de medewerkers van de bladen in de toekomst alsnog bij Rodi Media aan de slag kan. Hij stelt dat er al vacatures uitstaan.

Bekijk meer van

Rodi Media BDUmedia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.