word actief nvj klein

— vrijdag 27 september 2019, 12:34 | 0 reacties, praat mee

Curator start onderzoek naar verkoop BDU-titels

ANP Xtra / Nils van Houts

UPDATE De curator van de Noord-Hollandse tak van BDUmedia is een onderzoek gestart naar de verkoop van de vijftien lokale krantentitels van de anderhalve week geleden omgevallen uitgeverij. De uitgeefrechten van de titels werden binnen een paar dagen verkocht aan concurrent Rodi Media. Als de verkoop niet volgens de regels is gegaan, kan deze worden teruggedraaid. Laatste wijziging: 27 september 2019, 12:36

Dat meldt De Telegraaf. Hij vind het nog te vroeg om te spreken van illegale handelen, “maar ik heb de directie van BDU al wel voorgehouden dat dit niet netjes is”, zegt curator Aart Jan Stokkers tegen de krant. Hij noemt het feit dat de onderhandelingen over de verkoop van de krantentitels in het geheim plaatsvonden ongelukkig. Zeker omdat hij kort daarvoor had gemeld onderzoek te doen naar de mogelijkheid van een doorstart.

“Het is mij nog niet duidelijk of de verkooptransactie heeft plaatsgevonden vóór het faillissement, maar duidelijk is wel dat partijen al eerder gesproken hadden”, zegt Stokkers. Bronnen binnen Rodi en BDU bevestigen tegenover De Telegraaf dat de deal al was beklonken voordat het faillissement was uitgesproken. Als Stokkers tot datzelfde oordeel komt, kan de verkoop worden teruggedraaid.

De NVJ kijkt met verbazing en verontwaardiging naar de gang van zaken bij BDU. Door op deze manier te handelen worden de werknemers en de vakbonden zorgvuldig buitenspel gezet. “We zijn samen met de FNV in overleg met de curator om te bezien of deze gang van zaken aangepakt kan worden”, aldus NVJ-secretaris Ellen Bonke. Tegelijkertijd praat de NVJ met de leden en BDU over de parallel aan dit faillissement aangekondigde reorganisatie binnen de overige delen van BDU.

Directeur Dick Ranzijn van Rodi wil tegenover De Telegraaf niet reageren over de onderhandelingen met BDU. Naast het feit dat Rodi de vijftien titels van BDU Noord-Holland overnam, vond er de afgelopen weken nog een transactie plaats tussen de twee bedrijven. Rodi deed daarbij twee van zijn eigen titels van de hand aan BDUmedia.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.