word studentlid

— donderdag 4 augustus 2022, 10:55 | 0 reacties, praat mee

Reuters-journalisten in Verenigde Staten gaan voor het eerst in decennia staken

Reuters-journalisten in Verenigde Staten gaan voor het eerst in decennia staken
© EPA/Justin Lane

Journalisten van persbureau Reuters in de Verenigde Staten gaan donderdag voor 24 uur staken uit onvrede over loon. Het is voor het eerst in decennia dat er een staking plaatsvindt bij Reuters. De verslaggevers stellen dat de jaarlijkse loonsverhoging van 1 procent die mediabedrijf Thomson Reuters in een nieuwe driejarige cao heeft voorgesteld ondermaats is gezien de hoge inflatie. Laatste wijziging: 4 augustus 2022, 12:00

De staking wordt georganiseerd door de journalistenvakbond Communications Workers of America’s NewsGuild. Volgens de bond doet ongeveer 90 procent van de driehonderd aangesloten leden bij Reuters mee aan de actie. De stakers vinden dat het bedrijf niet in goed vertrouwen heeft gehandeld bij het cao-voorstel.

Een van de bij de vakbond aangesloten journalisten zegt dat toen de coronapandemie uitbrak er meer werd gevraagd van de werknemers bij Reuters, maar dat daar vervolgens niets tegenover is gezet, terwijl dat wel was verwacht. De journalisten vinden dan ook dat ze oneerlijk worden behandeld. Reuters zegt volledig toegewijd te zijn aan de loononderhandelingen met NewsGuild.

De vakbond vertegenwoordigt ook journalisten bij grote Amerikaanse kranten als Los Angeles Times, The Washington Post, The New York Times en ook persbureau Bloomberg en andere mediabedrijven. NewsGuild heeft de afgelopen tijd vaker acties gehouden vanwege onvrede over arbeidsvoorwaarden, onder andere bij de krant Miami Herald en nieuwswebsite BuzzFeed.

Bekijk meer van

Staking Reuters

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.