word studentlid

— maandag 3 september 2018, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Reuters-journalisten in Myanmar zeven jaar de gevangenis in

Reuters-journalisten in Myanmar zeven jaar de gevangenis in
Reuter-journalist Wa Lone na de uitspraak van de rechter - © Lynn Bo Bo / EPA

Een Myanmarese rechter heeft maandag twee Reuters-journalisten schuldig bevonden wegens het schenden van geheimhoudingswetgeving. Het duo kreeg zeven jaar cel opgelegd. Laatste wijziging: 3 september 2018, 09:52

Wa Lone (32) en Kyaw Soe Oo (28) deden onderzoek naar de moord op tien Rohingya-jongens en andere misdaden begaan door soldaten, toen ze in december vorig jaar werden gearresteerd.

Na hun arrestatie gaf het leger de moorden in kwestie toe, maar dat weerhield de rechter er niet van de journalisten te veroordelen.

Wa Lone sprak na het oordeel van de rechter met vrienden en journalisten “We weten wat we hebben gedaan. We weten dat we niets verkeerd hebben gedaan.  Ik ben niet bang. Ik geloof in rechtvaardigheid, democratie en vrijheid.” Zijn werkgever, persbureau Reuters kwam met een verklaring. “Vandaag is een treurige dag voor Myanmar, Reuters-journalisten Wa Lone en Kyaw Soe Oo en de pers wereldwijd”, reageerde Reuters-hoofdredacteur Stephen J. Adler. De komende dagen wordt een besluit genomen hoe verder te gaan.

Persvrijheidsorganisaties, de Verenigde Naties en de Europese Unie eisen de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de twee journalisten. Meer bij Reuters

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.