— donderdag 21 juni 2018, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Duitse publieke omroepen binden in op het web

Duitse publieke omroepen binden in op het web. Ze beperken zich tot audiovisueel aanbod. Eventueel gebruik van tekst dient vergezeld te gaan van audiovisueel media-aanbod.

Nederlandse uitgevers hopen dat zoiets hier ook mogelijk is. Want niet voor niets wordt het nieuws ook vermeld op de website van NDP Nieuwsmedia

Het Duitse besluit kwam tot stand na overleg tussen de uitgevers en de publieke omroepen. Directe aanleiding voor het overleg was de vernieuwing van het 10-jarige mandaat van de Duitse publieke omroep.

Het akkoord kwam niet helemaal uit de lucht vallen, want in december bepaalde het Duitse federale gerechtshof al dat de publieke omroepen online moesten inbinden.

In Nederland is een dergelijk akkoord nog ver weg, schrijft NRC, terwijl uitgevers hier ook te hoop lopen tegen lange verhalen op de websites bij de publieke omroepen.

Wel wil minister Slob nieuwe activiteiten van de publieke omroepen strenger wil beoordelen op verwachte marktverstoring en maatschappelijke meerwaarde. Een wetsvoorstel daartoe ligt nu bij de Raad van State en wordt waarschijnlijk dit najaar ingediend

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.