training eu starters

— donderdag 28 april 2022, 06:50 | 0 reacties, praat mee

Regeringscommissaris Mariëtte Hamer ontevreden over reacties in Vandaag Inside

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee gaven in de uitzending van het programma Vandaag Inside van woensdagavond op geen enkele manier blijk van enig inzicht in hoe kwetsend hun gesprekken over seksueel geweld zijn voor slachtoffers. Dat stelde Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris voor seksueel wangedrag, later op de avond in het NPO-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Laatste wijziging: 28 april 2022, 14:24

Derksen nuanceerde in de uitzending zijn eerdere verhaal, dat hij begin jaren zeventig een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. “Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen”, zei Derksen toen. “Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen”, zei de analist ook.

Hij zei woensdag dat het echter toch niet om verkrachting ging, zoals hij dinsdag zei, maar dat hij alleen maar een kaarsenstandaard tussen de benen van de vrouw had gezet.

De nuancering en de aanvullende reacties van Derksen en de andere talkshowgasten, vormen voor Hamer reden tot onvrede: “In het hele gesprek van de mannen leek maar niet door te dringen hoe kwetsend alles is wat ze vandaag en gisteren zeiden”, aldus Hamer.

“Het ging weer vooral over hoe zwaar zij het zelf hadden, en dat ze geen foute grappen meer mogen maken. Het hele grote probleem achter hun uitspraken werd niet besproken. Ik vond het heel teleurstellend.”

In het radioprogramma Spraakmakers van KRO-NCRV zei WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes woensdag dat Derksen met zijn oorspronkelijke verhaal aantoonde “geen enkele antenne” te hebben.

Bekijk meer van

Talpa Johand Derksen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.