— dinsdag 26 september 2017, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Redactie Querido Kind stapt op bij WPG en schrijvers volgen

© Koen van Weel / ANP

WPG Kindermedia laat in een persbericht weten het vertrek van de redactie van Querido Kind te betreuren. Zes leden dienden maandag hun ontslag in en vervolgens zijn dertig kinderboekenschrijvers ook opgestapt.

De redactieleden stapten op vanwege een voorgenomen verhuizing van de werkplekken op de Weteringschans naar de Wibautstraat in Amsterdam. Querido Kind is in 2013 afgesplitst van Querido dat boeken voor volwassenen uitgeeft. De medewerkers van Querido Kind willen voorkomen dat de twee uitgeverijen verder uit elkaar groeien. Volgens WPG, de eigenaar van Querido Kind, gaat het slechts om een verhuizing “om de overheadkosten te drukken”.

In een reactie op de verdergaande splitsing zou de directeur van uitgever Singel een bod gedaan hebben op Querdio Kind, om de activiteiten zo weer samen met Querido onder te kunnen brengen bij Singel. WPG zou “heeft het voorstel gewogen en op basis van die weging besloten de optie voor verkoop niet langer te volgen”. De redactie stapte vervolgens op en de auteurs volgden. Onder hen zijn bekende kinderboekenschrijvers als Guus Kuijer en Toon Tellegen. Meer bij NRC / de NOS / NU.nl

Bekijk meer van

WPG Querido

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.