— dinsdag 24 september 2013, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Oud-directeur MGL moet betalen

Oud-directeur Johan Boermann van de Media Groep Limburg (MGL) krijgt na zijn ontslag geen 4,5 ton mee. In plaats daarvan moet hij alle juridische kosten betalen, in totaal 7600 euro. Tot die uitspraak komt rechter P. de Kort van de rechtbank in Maastricht. De Kort deed in juli uitspraak in deze zaak, maar het oordeel is gisteren pas gepubliceerd op rechtspraak.nl, na vragen hierover van Villamedia. Boermann, in november 2011 ontslagen door de top van moederbedrijf Mecom, probeerde via zijn advocaat aanspraak te maken op een jaarsalaris van 231.00 euro, een bonus van 181.000 euro, 24.500 euro aan (niet opgenomen) vakantiedagen en een aanvulling op zijn pensioen van 42.000 euro.

Ook eiste Boermann de auto van de zaak op, zolang de zaak onder de rechter was. Hetgeen betekent dat hij ruim anderhalf jaar op kosten van de Limburgse krantenuitgever auto heeft gereden.

Boermann, die sinds 2002 MGL leidde, beweerde voor de rechtbank dat er fouten zijn gemaakt bij de ontslagprocedure, dat hij MGL er bovenop heeft geholpen en dat zijn goede prestaties in 2010 nog waren beloond met een premie. Bovendien zou hem een nieuwe, hoge functie zijn beloofd.
Het ontslag kwam voor hem als een donderslag bij heldere hemel, betoogde zijn advocaat, R. Mertens. Mecom had hem op zijn minst een schadevergoeding moeten geven. “De vooruitzichten op het vinden van een baan met een vergelijkbaar inkomen ontbreken”, aldus Mertens.

Mecom had geen vertrouwen meer in Boermann, betoogde advocaat A. Rubustella namens MGL. De directeur werd niet capabel geacht om de beoogde fusie met Wegener te leiden, “mede gelet op zijn af en toe voorkomende eigenmachtige benadering.” Hij verzette zich bovendien tegen een fusie. Daarbij kwam dat hij regelmatig botste met de ondernemingsraad, die aandrong op ontslag. Bij de ontslagaanvraag werd een procedurefout gemaakt, maar die is later gecorrigeerd, waardoor zijn ontslag vertraging opliep.

De rechter oordeelt dat er Boermann het ontslag aan zichzelf heeft te danken door de fusie tegen te werken. Ook de verstoorde verhouding met de OR doet hem de das om. Wat betreft zijn vermeende moeilijke positie op de arbeidsmarkt stelt de rechtbank dat Boermann anderhalf jaar na zijn ontslagaanzegging niets gedaan heeft om elders een baan te vinden.

Bekijk meer van

MGL Mecom

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.