— vrijdag 30 april 2021, 16:40 | 0 reacties, praat mee

Redactie AT5 zegt vertrouwen in directeur op

De redactie van stadszender AT5 heeft vrijdagmiddag het vertrouwen in directeur Alphons Martens opgezegd. Binnen de redactie is grote onvrede ontstaan na het onverwachte ontslag van adjunct-hoofdredacteur Hélène Pronk, na een verschil van inzicht over de journalistieke koers van de nieuwszender.

Maandag werd bekend dat Pronk, na 25 jaar dienst, is ontslagen vanwege een verschil van inzicht over de journalistieke koers van de nieuwszender. Ze gold als het journalistieke geweten van de stadszender. De redactie gaf aan zich journalistiek onthoofd te voelen.

“Het valt ons ontzettend zwaar, zeker voor de Amsterdammer voor wie wij het liefste het vuur uit de sloffen lopen, maar onder deze omstandigheden en onder deze directie kunnen wij niet langer naar behoren ons werk doen,’ schrijft de redactieraad in een bericht. Na het gedwongen vertrek van Pronk voelen redacteuren zich “onveilig en stuurloos”.

De redactieraad laat weten dat Martens een activiteitenplan heeft gepresenteerd, dat in de ogen van de redactie zorgwekkend is. “Hierin staan alarmerende zaken voor het personeel, zowel voor freelancers, collega’s met een tijdelijk contract, als voor die met een vast contract.” De Ondernemingsraad dreigde Martens vrijdag zelfs met ‘juridische vervolgstappen’. In het plan staat onder meer dat ‘senior medewerkers gestimuleerd zullen worden om zich verder te ontwikkelen buiten het bedrijf om zodoende jonge talenten binnen de organisatie de ruimte te geven om door te groeien naar senior functies.’ Meer bij Het Parool / NH Nieuws

Lees ook:
Amsterdamse wethouder uit zorgen over situatie AT5 (28 april 2021)

Onrust bij AT5 na ontslag adjunct-hoofdredacteur Pronk; prominenten nemen het voor haar op (26 april 2021)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.