— dinsdag 31 augustus 2021, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Recordgroei voor tv-reclamemarkt na coronadip

© Screenforce

De bestedingen aan tv-reclame zijn in de eerste helft van dit jaar gestegen naar 406 miljoen euro, een recordgroei van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar toen werd de advertentiemarkt nog flink geraakt door de coronacrisis.

Volgens marketingorganisatie Screenforce groeit de tv-markt dit jaar met 20 tot 25 procent, zo staat in het vandaag gepubliceerde TV Halfjaarrapport (.pdf).

De spot reclamemarkt is uitgekomen op 363 miljoen euro in de eerste helft van 2021, het hoogste niveau van de afgelopen zes jaar. Zij groeide ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar met 91 miljoen euro, oftewel 34 procent. Dat is mede te danken aan de groei in het tweede kwartaal, dor de sportzomer en de economische groei.

De non-spotbestedingen zijn in het eerste halfjaar uitgekomen op 43 miljoen euro. Dit onderdeel laat een groei van maar liefst 20 procent zien.

Alle vormen van tv-kijken zijn in de eerste helft van dit jaar gegroeid. de totale schermtijd gestegen van 206 naar 212 minuten per dag (+3%). Van deze 212 minuten kijken we 2 uur en 18 minuten live en 26 minuten uitgesteld.

Bekijk meer van

Spot Screenforce Non-spot corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.