banner festival 23

— maandag 6 december 2021, 11:25 | 0 reacties, praat mee

Boulevardblad Bild bekritiseerd om ‘onverantwoord’ anti-lockdownstuk

Het stuk verscheen afgelopen weekend enige tijd naast het bericht over het fakkelprotest bij gezondheidsminister Klöpping | Bild.de

In Duitsland is er in wetenschappelijke kring met woede gereageerd op een recent artikel in boulevardblad Bild, waarin drie wetenschappers die het Duitse coronabeleid helpen vormen als Lockdown-Macher zijn weggezet. "Dit trio experts doet ons deze kerst frustratie cadeau", kopte Bild. Critici noemen de aanval onverantwoord en gevaarlijk voor de betrokkenen. Laatste wijziging: 15 februari 2022, 16:38

Het artikel kwam daags nadat demonstranten met fakkels naar de woning van gezondheidsminister Petra Köpping van deelstaat Saksen waren getrokken, uit onvrede over strengere coronamaatregelen.

De drie wetenschappers pleiten voor hard beleid, nu de nieuwe variant omikron rondwaart en de winter nadert. Ook zouden er volgens hen meer beperkingen moeten komen voor ongevaccineerden, door onder meer 2G-toegangsbeleid. Onder die regeling kan een ongevaccineerde geen toegangscode meer krijgen, zelfs niet als er een recente negatieve test is geweest.

Michael Meyer-Hermann, hoofd van de afdeling Systeemimmunologie van het Helmholtz Center for Infection Research, Viola Priesemann van het Max Planck Institute en Dirk Brockmann van de Humboldt Universiteit van Berlijn werden door Bild uitgelicht als paniekzaaiers die de komende kerstperiode verpesten.

Bild is kritisch op het Duitse coronabeleid; een aantal prominente Bild-journalisten betwijfelt al langer het nut van toegangsbeleid, terugkerende lockdowns en mondkapplicht. “Duitsland glibbert richting winter-lockdown, óók omdat deze experts waarschuwen”, aldus Bild. Het strengere beleid dat in delen van Duitsland van kracht werd, is met name door deze drie uitgestippeld, stelt Bild.

De gisteren benoemde gezondheidsminister Karl Lauterbach veroordeelde het Bild-stuk, omdat het de wetenschappers tot schietschijf maakt voor ‘andersdenkenden’ die bereid zijn geweld te gebruiken.

De Berlijnse politiek-econome Maja Goepel roept de Duitse Raad voor de Journalistiek op het artikel tegen het licht te houden.

Bekijk meer van

Duitsland corona Bild

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.