— dinsdag 19 januari 2021, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Reclame-inkomsten Ster met 10 procent gedaald in 2020

© Sander Koning / ANP

De Stichting Etherreclame (Ster) heeft de reclame-inkomsten het afgelopen jaar met 10 procent zien teruglopen door het wegvallen van evenementen en alle onzekerheden aan het begin van het jaar. De omzet kwam uit op zo'n 168 miljoen euro, tegen ongeveer 187 miljoen een jaar eerder, zo laat Ster maandag weten aan NU.nl.

“We hadden juist een veel hogere omzet verwacht met evenementen als het EK en de Olympische Spelen. Maar gezien de dramatische terugval na de uitbraak van de coronacrisis valt de teruggang nog mee”, zegt een woordvoerder van Ster.

In de eerste helft van het jaar had de Ster 30 procent minder geld opgehaald met radio- en tv-reclame dan in dezelfde periode vorig jaar.

Met name in de laatste maanden van het jaar ging het weer wat beter, met een plus in de gezamenlijke opbrengsten van tv, radio en online. De nieuwe lockdown zorgde er wel voor dat een aantal adverteerders zich weer terugtrokken. “Veel winkels die dicht moeten trekken hun campagnes terug, maar het is niet zo schokkend als in het voorjaar.” Meer bij NU.nl

Lees ook:
30 procent minder reclame-inkomsten Ster in eerste helft 2020 (24 juli 2020)

Bekijk meer van

Ster corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.