— vrijdag 19 maart 2021, 10:33 | 0 reacties, praat mee

Rechts netwerk OAN zendt contactgegevens NY Times-journalist uit

© Gripas Yuri / ABACA

De conservatieve rechtse zender One America News Network (OAN) heeft in een uitzending het mailadres en telefoonnummer van een journalist van The New York Times laten zien en kijkers opgeroepen contact met haar op te nemen uit protest tegen een artikel van haar over het netwerk.

OAN beschuldigt New York Times-journalist Rachel Adams van “het lastigvallen van huidige en voormalige OAN-medewerkers”. De zender begon het segment met “One America News wordt opnieuw aangevallen door de met haat vervulde liberale linkerzijde”. OAN baseert de beschuldiging op een mail die de verslaggever naar een van hun medewerkers stuurde met de vraag naar de “cultuur” bij het netwerk, een volkomen normale manier om bronnen te benaderen.

Vervolgens volgde nog meer kritiek op de krant en werd het bericht getoond waarin Adams om een interview vroeg. Dat bericht bevatte haar werk-e-mailadres en mobiele nummer waarna OAN zei: “We moedigen onze kijkers aan om weerstand te bieden aan intimidatie door links, en voel je vrij om contact op te nemen met The Times”.

OAN bestaat sinds 2013 en is een groot fan Donald Trump. Recent krijgen ze veel aandacht omdat ze veel complottheorieën over de Amerikaanse verkiezingen uit hebben gezonden. De zender kwam vorig jaar in het nieuws doordat een journalist van het netwerk tot tweemaal toe zonder toestemming in de persruimte van het Witte Huis verscheen.

In een verklaring aan CNN zei The New York Times: “Journalisten zouden hun werk moeten kunnen doen zonder te worden lastiggevallen. Onze verslaggever laat zich niet intimideren en zal de feiten blijven volgen.”

Meer bij Mediaite

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.