e learning nvj

— woensdag 1 december 2021, 15:15 | 0 reacties, praat mee

Rechter: Volkskrant mag laatste aflevering podcastreeks gewoon uitzenden

© Pexels

De Volkskrant heeft dinsdag een kort geding rondom zijn podcast Een soort god gewonnen en mag de laatste aflevering van die podcast gewoon publiceren. De krant was voor de rechtbank gedaagd door kungfu-leraar René L., die het onderwerp van de podcast is. Laatste wijziging: 1 december 2021, 15:30

In Een soort god vertellen oud-leden van de ‘kungfu-sekte’ hoe ze in de greep van sekteleider L. terecht kwamen en hoe hij hen emotioneel en fysiek manipuleerde. door L. In de laatste aflevering van de podcast geeft L. toe geweld te hebben gebruikt en bedreigt hij een van de oud-leden van zijn groep met de dood.

Met het kort geding probeerde L. de publicatie van de podcastaflevering tegen te houden, schrijft de Volkskrant zelf. Daarnaast wilde hij dat een fragment in de vijfde aflevering van de zesdelige serie geschrapt zou worden. L. wist volgens zijn advocaat niet dat het interview dat hij aan de Volkskrant gaf in een podcast terecht zou komen.

De Volkskrant kon met opgenomen geluidsfragmenten aantonen dat L. vooraf toestemming heeft gegeven voor het gebruik van het interview in de podcast. De rechter wees de eis van L. van de hand.

Bekijk meer van

Volkskrant René L.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.