— vrijdag 18 januari 2019, 13:46 | 0 reacties, praat mee

Creatief directeur van Talpa mag niet ontslagen worden

© Remko de Waal / ANP

Een slepende rechtszaak tussen Talpa en de creatief directeur is in het voordeel van de creatief directeur uitgepakt. RTL Z meldt dat Talpa nu al drie keer de kous op zijn kop heeft gekregen van de rechter.

De man kwam in 2011 werken bij Talpa, maar in 2017 ging het mis. In mei dat jaar hoorde hij dat het bedrijf ontevreden is over zijn prestaties. Vier maanden later liet het bedrijf weten van hem af te willen. Omdat Talpa hem echter niet de resterende termijnen van zijn verkoopbonus wilde uitkeren, kwamen het bedrijf en de directeur niet tot overeenstemming. Begin oktober zette Talpa hem op non-actief.

Volgens de voorzieningenrechter heeft het bedrijf het vermeende disfunctioneren ‘op geen enkele wijze onderbouwd.’ Onder druk van de rechter ging de directeur eind 2017 weer aan de slag maar afgelopen maart meldde hij zich ziek met een burn-out. Een re-integratietraject zit nog in de beginfase.

Intussen wist de directeur via de rechter ook af te dwingen dat Talpa hem het tweede deel van de overnamebonus betaalde, van 400.000 euro. En dinsdag verloor Talpa ook het hoger beroep tegen de eerste uitspraak, waardoor het bedrijf de man niet alsnog aan de kant kan schuiven.

Bekijk meer van

Talpa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.