website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Creatief directeur van Talpa mag niet ontslagen worden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op vrijdag 18 januari 2019, 13:46

© Remko de Waal / ANP

Nieuws Een slepende rechtszaak tussen Talpa en de creatief directeur is in het voordeel van de creatief directeur uitgepakt. RTL Z meldt dat Talpa nu al drie keer de kous op zijn kop heeft gekregen van de rechter.

De man kwam in 2011 werken bij Talpa, maar in 2017 ging het mis. In mei dat jaar hoorde hij dat het bedrijf ontevreden is over zijn prestaties. Vier maanden later liet het bedrijf weten van hem af te willen. Omdat Talpa hem echter niet de resterende termijnen van zijn verkoopbonus wilde uitkeren, kwamen het bedrijf en de directeur niet tot overeenstemming. Begin oktober zette Talpa hem op non-actief.

Volgens de voorzieningenrechter heeft het bedrijf het vermeende disfunctioneren ‘op geen enkele wijze onderbouwd.’ Onder druk van de rechter ging de directeur eind 2017 weer aan de slag maar afgelopen maart meldde hij zich ziek met een burn-out. Een re-integratietraject zit nog in de beginfase.

Intussen wist de directeur via de rechter ook af te dwingen dat Talpa hem het tweede deel van de overnamebonus betaalde, van 400.000 euro. En dinsdag verloor Talpa ook het hoger beroep tegen de eerste uitspraak, waardoor het bedrijf de man niet alsnog aan de kant kan schuiven.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.