— vrijdag 28 november 2008, 09:10

‘Politkovskaja voelde dreiging’

In de lopende rechtszaak rond de moord op de Russische onderzoeksjournaliste Anna Politkovskaja blijkt, volgens verklaringen van haar dochter, dat de journaliste in de dagen voor haar dood "vreemde mannen" had opgemerkt. Politkovskaja werd in 2006 in het flatgebouw waar ze woonde doodgeschoten. Haar argwaan was gewekt omdat onbekenden zich in de hal van het gebouw ophielden, maar nìet naar alcohol roken. In een land waar alcoholverslaafde daklozen meestal in panden schuilen voor de kou, was dat verdacht. In de zaak zijn ook voor het eerst stills van beveiliginscamera's getoond: een man met baseballcap betreedt het pand tien minuten voor Politkovskaja, maar vertrekt 24 seconden nadat ze is gearriveerd. Politkovskaja werd bij de moordaanslag vijf keer geraakt en stierf tien minuten later. Het proces, waarin drie mannen terecht staan, duurt voort.

Bekijk meer van

Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.