— maandag 13 oktober 2014, 09:01

Rechtbanken vervangen toegangspas

De passen van alle rechtbankmedewerkers in onder meer Zuid-Holland worden vervangen. Dit maakte de Raad voor de Rechtspraak afgelopen zondag bekend. Voor een programma op SBS toonde undercoverjournalist Alberto Stegeman aan dat de registratie en autorisatie van de passen niet op orde is. Middels een pas van een oud-medewerker kon Stegeman via de personeelsingang naar binnen komen, met een wapen en camera op zak. Met een zogenoemde 'rijkspas' kun je naar binnen zonder door de poortjes te hoeven die controleren op metalen voorwerpen. De Raad voor de Rechtspraak wil schoon schip maken en vervangt de passen van medewerkers van elf rechtbanken, vier gerechtshoven en de cateraars en schoonmakers. Meer bij Omroep West

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.