— vrijdag 25 juli 2008, 09:13

Europol krijgt internetbevoegdheden

De Franse regering heeft een voorstel ingediend dat Europol, het centrale samenwerkingsverband van Europese politiediensten, het recht geeft op te treden tegen websites. Het zou dan gaan om sites waarmee criminelen proberen bankgegevens te stelen, waarop kinderporno staat, waar geweld wordt verheerlijkt of terrorisme wordt aangemoedigd. Het EU-beraad van ministers van Justitie van individuele lidstaten moet zich nog buigen over het Franse voorstel. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie is enthousiast, maar wil de bevoegdheden nog vergroten: "Het idee heeft alleen zin als Europol ook gezamenlijke teams kan formeren om de daders aan te pakken", aldus Hirsch Ballin tegenover het ANP. De Europese Commissie heeft geld toegezegd om deze internetpolitietaken te financieren. Het nieuwe task force zou bij Europol in Den Haag gevestigd worden.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.