— woensdag 10 september 2008, 10:29 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf naar Hof om inbreuk persvrijheid

De Telegraaf stapt naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in de zaak rond journalisten Bart Mos en Joost de Haas. Het tweetal werd door de inlichtingendienst AIVD maandenlang geobserveerd. Hun telefoons werden afgeluisterd. Aanleiding was een reeks onthullingen over staatsgeheime dossiers van de AIVD die in handen van topcrimineel Mink K. waren gekomen. De AIVD stelde met het afluisteren en schaduwen van Mos en De Haas een lek in de organisatie te willen opsporen. De Hoge Raad bepaalde in een slepend juridisch gevecht dat de AIVD in haar handelen gerechtigd was, omdat de nationale veiligheid in het geding was. De uitspraak van de Hoge Raad heeft recht op bronbescherming "uitgehold", aldus Telegraaf-advocaat Bas Le Poole. De beroepsvereniging NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren zijn, naast De Telegraaf, eveneens partij in deze zaak.Meer bij de Telegraaf.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.