— woensdag 9 juni 2021, 16:46 | 0 reacties, praat mee

Rechtbank veroordeelt FunX-bedreiger

© CC BY-SA 2.0 / ssalonso

De Rotterdamse rechtbank heeft woensdag een taakstraf van 100 uur opgelegd aan een man die de inmiddels voormalig FunX-dj Morad El Ouakili heeft bedreigd. De man kreeg naast de taakstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

De destijds 24-jarige inwoner van Den Haag werd in november opgepakt, nadat hij via Instagram bedreigingen had geuit aan het adres van de presentator en radiostation FunX. De rechter woog in zijn oordeel mee dat El Ouakili zich na de bedreigingen genoodzaakt voelde te stoppen met zijn programma Ramadan Late Night.

Stichting FunX, de NTR en de NPO geven in een persbericht aan tevreden te zijn met de veroordeling. “Het is goed dat er een glashelder vonnis ligt in de zaak rondom Ramadan Late Night en de bedreiging van Morad El Ouakili”, aldus Jurre Bosman, directeur audio bij de NPO. “Honderd uur taakstraf is best een forse straf. Hiermee maakt de rechter duidelijk dat een poging om de persvrijheid te beperken niet ongestraft blijft, ook wanneer dit anoniem via social media gebeurt.”

Bekijk meer van

Morad El Ouakili FunX

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.