— donderdag 7 mei 2020, 11:14 | 0 reacties, praat mee

Voorlopig extra beveiliging voor FunX

© Lex van Lieshout / ANP

Zender FunX handhaaft de extra beveiliging die is ingesteld nadat meerdere medewerkers doodsbedreigingen hadden ontvangen. Dat heeft een woordvoerder van NPO woensdag bevestigd, meldt De Telegraaf. Laatste wijziging: 7 mei 2020, 12:00

Over de aard en de duur van de beveiliging worden door de NPO en de politie verder geen mededelingen gedaan, meldt De Telegraaf

De beveiliging volgde nadat de zender aangifte deed van de doodsbedreigingen die onder meer dj Morad El Ouakili kreeg vanwege de show Ramadan Late Night. De dreiger of dreigers stelden boos te zijn dat het programma tijdens de ramadan muziek liet horen. Programmamaker El Ouakili is na de bedreigingen gestopt met het radioprogramma.

De SP in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld aan minister Ferd Grapperhaus van justitie. Kamerlid Peter Kwint wil weten of er vanuit het kabinet hulp is geboden aan de bedreigde medewerkers. Grapperhaus stelde eerder dat bedreigingen aan het adres van journalisten topprioriteit moest krijgen bij politie en justitie.

Niet iedereen is blij met het stopzetten van het programma. “De fanatiekelingen krijgen hun zin – en daar zijn de gematigden niet mee gediend, zo klinkt het in de islamitische gemeenschap, meldt Trouw. Die vinden dat de omroep buiten hen rekent.

Journalist en presentator Naeeda Aurangzeb is woedend. In de eerste plaats op de mensen die de bedreigingen hebben geuit, maar ook op de publieke omroep is ze boos. Die had het programma niet mogen intrekken, zegt ze. “Ze buigen voor een groep die het hardste schreeuwt. En die geen ruimte wil geven aan moslims zoals ik, en de overgrote meerderheid van de moslims, die geen enkel probleem hebben met het programma.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.