NVJ compleet lid

— woensdag 4 november 2020, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Man opgepakt voor dreigementen aan FunX en presentator Morad El Ouakili

Man opgepakt voor dreigementen aan FunX en presentator Morad El Ouakili
Morad El Ouakili besloot na de bedreigen met het programma te stoppen. | FunX

In Den Haag is een 24-jarige man aangehouden voor de bedreigingen aan medewerkers van radiostation FunX en presentator Morad El Ouakili. Na de dreigementen rond het programma Ramadan Late Night stelde FunX enige tijd bewaking in. El Ouakili stopte na de bedreigingen met het programma. Laatste wijziging: 9 november 2020, 16:30

“Het is een programma waarin we het mooie van de ramadan naar voren willen brengen. In de spotlight zetten. Dat mooie is eraf wanneer ik de studio uitloop met twee beveiligers die meerijden tot aan mijn huis. Dan houdt het op”, zei de presentator afgelopen mei.

De politie meldt dat de aangehouden man wordt verdacht van het uiten van meerdere bedreigingen via een Instagram-account, aan het adres van de presentator en het station.

“Mensen lijken, door een zekere mate van anonimiteit, eerder geneigd om dergelijke reacties online te posten. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van belediging of bedreiging, kan dit strafbaar zijn en loont het om aangifte te doen bij de politie zodat de zaak kan worden onderzocht. Belangrijk is hierbij om niet alleen de screenshots, maar ook het oorspronkelijke bericht te delen”, schrijft de politie.

Bekijk meer van

Morad El Ouakili FunX

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.