— maandag 10 januari 2011, 11:22 | 0 reacties, praat mee

Rechtbank stelt RTL opnieuw in gelijk

RTL Nieuws hoeft geen leges aan de gemeente Landgraaf te betalen voor informatie die werd opgevraagd op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB). Dat bepaalde de rechtbank Maastricht in een beroepszaak die RTL Nieuws had aangetekend tegen de gemeente. De gemeente was van mening dat voor 'het verlenen van diensten' 276,80 euro in rekening kon worden gebracht. RTL Nieuws was het daar niet mee eens, maar de gemeente draaide het besluit niet terug. De rechtbank oordeelt nu dat de gemeente hier geen recht op heeft. De nota wordt vernietigd. Vorige maand won RTL ook al een rechtszaak. Laatste wijziging: 11 januari 2011, 10:28

Vorig jaar laaide de discussie over het heffen van WOB-leges op. Na een uitspraak in een zaak die onderzoeksjournalist Brenno De Winter had aangespannen oordeelde de rechter dat gemeenten geen leges voor Wob-verzoeken in rekening mogen brengen. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) was het daar niet mee eens en liet weten dat gemeenten er goed aan deden om kosten in rekening te blijven brengen.

Bekijk meer van

Wob RTL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.