— donderdag 30 september 2021, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Raam op Rusland start crowdfundingsactie voor Russische nieuwssite Meduza

De oprichtster van Meduza, Galina Timchenko, in 2015 - © Alexander Zemlianichenko / AP

Het journalistieke platform Raam op Rusland, met nieuws en achtergrondartikelen over Rusland, wil minstens 10.000 euro ophalen voor de Russische nieuwswebsite Meduza. Het platform grijpt de komst van de oprichtster van Meduza Galina Timchenko voor de Oktoberlezing op 25 oktober in de Rode Hoed aan om een crowdfundingsactie te organiseren.

“Voor de vrije pers in Rusland is 2021 een dramatisch jaar. Zes nieuwsorganisaties, waaronder Meduza, en twintig journalisten werden door de Russische overheid aan de lijst van ‘buitenlands agent’ toegevoegd, een stigma dat journalistiek werk in Rusland zeer moeilijk maakt. Gevolg is ook dat gebrandmerkte media hun adverteerders kwijtraakten en hun financiële basis verloren. Een aantal is al gestopt met werken. Meduza niet,” aldus de redactie van Raam op Rusland. “Meduza houdt zich door middel van crowdfunding onder lezers en sympathisanten tot nu toe op de been.”

Volgens het platform is Meduza onmisbaar voor wie kritisch wil volgen wat er in Rusland gaande is. Er kan hier gedoneerd worden.

De vijfde Oktoberlezing heeft als thema de kneveling van de persvrijheid in Rusland. De lezing wordt gevolgd door een debat met de in Moskou gevestigde Nederlandse journalist en uitgever Derk Sauer.

Afghanistan
Om 16.00 uur begint ook een geldwervingsactie voor de toekomst van journalistiek in Afghanistan. De actie erop is gericht om Afghaanse journalisten en andere mediawerkers mentale steun en veiligheid te bieden in deze tijden van uitzonderlijk gevaar en ontwrichting.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.