website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nieuw platform Raam op Rusland wil dialoog bevorderen

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 14 december 2016, 09:26

Kirill Kudryavtsev / AFP

Kirill Kudryavtsev / AFP

Nieuws

Het platform Raam op Rusland, een half jaar geleden opgericht met een startsubsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, verzamelt berichten over Rusland en zijn buitenlandse politiek. Verder wil discussies stimuleren tussen experts uit Oost en West om zo een archief op te bouwen met “onontbeerlijke achtergrondinformatie over de regio”.

De initiatiefnemers Hella Rottenberg, Laura Starink en Hubert Smeets werkten in het verleden allen als Moskou-correspondent voor respectievelijk de Volkskrant en NRC Handelsblad.

Ze stellen: “Na de Brexit, de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten en met een spannend verkiezingsjaar in Europa voor de boeg is het meer dan ooit van belang te weten wat Ruslands ambities zijn en hoe het Westen daarop moet reageren.”

De site biedt stukken in het Engels en Nederland. Russischtalige artikelen worden naar het Nederlands vertaald, maar kunnen ook in de originele taal worden gelezen. Het platform heeft diverse deskundigen aan zich weten te verbinden en heeft bijdragen van zowel Russische als Oekraïense auteurs gepubliceerd. Meer bij Raam op Rusland

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.