— dinsdag 12 maart 2019, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Raad Kerkrade wilde journalist weigeren na burgemeesterskwestie

© Jean-Pierre Geusens / Novum

De gemeenteraad van Kerkrade wilde een voorstel behandelen waarbij een journalist van Dagblad De Limburger geweerd zou worden tijdens een commissievergadering. De journalist had eerder bekendgemaakt dat de burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, vergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeesterspost in Kerkrade.

Burgemeester Jos Som heeft persoonlijk voorkomen dat het voorstel behandeld zou worden, meldt De Limburger. Volgens Som zou het ‘volstrekt onmogelijk en onwenselijk’ zijn om een journalist uit te sluiten van een openbare vergadering. Volgens Som moet iedereen in een raadszaal zijn werk kunnen doen. “Mocht dit grondrecht van een journalist in het geding komen, dan ga ik daar als burgemeester pal voor liggen.”

De gemeente Kerkrade heeft overigens eerder al aangegeven aangifte doen tegen de journalist. De journalist stond op de gang te luisteren tijdens de besloten raadsbijeenkomst waarin de burgemeestersvoordracht van de vertrouwenscommissie werd besproken. Naar eigen zeggen kon hij volgen wat er werd besproken vanwege het volume van de geluidsinstallatie. De gemeente gelooft dat niet en stelt dat hij heeft afgeluisterd.

Lees ook:
Aangifte tegen Dagblad de Limburger om burgemeesterskwestie Krewinkel (4 maart 2019)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.