website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Raad Kerkrade wilde journalist weigeren na burgemeesterskwestie

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op dinsdag 12 maart 2019, 09:31

© Jean-Pierre Geusens / Novum

Nieuws De gemeenteraad van Kerkrade wilde een voorstel behandelen waarbij een journalist van Dagblad De Limburger geweerd zou worden tijdens een commissievergadering. De journalist had eerder bekendgemaakt dat de burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, vergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeesterspost in Kerkrade.

Burgemeester Jos Som heeft persoonlijk voorkomen dat het voorstel behandeld zou worden, meldt De Limburger. Volgens Som zou het ‘volstrekt onmogelijk en onwenselijk’ zijn om een journalist uit te sluiten van een openbare vergadering. Volgens Som moet iedereen in een raadszaal zijn werk kunnen doen. “Mocht dit grondrecht van een journalist in het geding komen, dan ga ik daar als burgemeester pal voor liggen.”

De gemeente Kerkrade heeft overigens eerder al aangegeven aangifte doen tegen de journalist. De journalist stond op de gang te luisteren tijdens de besloten raadsbijeenkomst waarin de burgemeestersvoordracht van de vertrouwenscommissie werd besproken. Naar eigen zeggen kon hij volgen wat er werd besproken vanwege het volume van de geluidsinstallatie. De gemeente gelooft dat niet en stelt dat hij heeft afgeluisterd.

Lees ook:
Aangifte tegen Dagblad de Limburger om burgemeesterskwestie Krewinkel (4 maart 2019)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.