— maandag 20 januari 2020, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Programma’s Kaj van der Ree stopgezet na beschuldiging seksueel wangedrag

© Levin de Boer en Paula vd Meeren / ANP

UPDATE De NPO en BNNVARA maakten bekend per direct te stoppen met het radioprogramma en tv-show van presentator Kaj van der Ree na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen hem. Laatste wijziging: 21 januari 2020, 08:43

Meerdere meisjes hebben zich bij RTL Boulevard gemeld met het verhaal dat Van der Ree hen seksueel getinte berichtjes en naaktfoto’s heeft gestuurd. Dat zou gebeurd zijn rond 2016, toen de meisjes tussen de 13 en 16 jaar waren en Van der Ree midden twintig.

De 28-jarige werkte als freelancer voor BNNVARA als presentator van Proefkonijnen en het radioprogramma Skaj is the Limit op NPO 3FM. “Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen.” Dat meldt omroep BNNVARA in een verklaring.

NPO 3FM weet nog niet wat er vrijdagavond in de plaats komt van de radioshow van Van der Ree (28), dat heeft de radiozender maandag laten weten. BNNVARA stopte per direct met Skaj Is The Limit nadat de presentator werd beschuldigd van seksueel wangedrag.

Voor RTL is hij een presentator bij het YouTube-kanaal Concentrate. Ook bij RTL zal Van der Ree niet meer te zien zijn, meldt de zender. Het Rode Kruis zette Kaj maandag ook na jaren aan de kant als ambassadeur. Verder zijn alle video’s op het YouTube-kanaal van Van der Ree offline gehaald.

Van der Ree geeft aan spijt te hebben van zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarige meisjes en jonge vrouwen. Dat zegt hij in een reactie. “De afgelopen dagen is naar buiten gekomen dat ik in het verleden via sociale media enkele seksueel getinte contacten heb gehad met toen nog minderjarige meisjes. Ik was vereerd door de aandacht die ik kreeg en was mij toen niet bewust van de implicaties van mijn gedrag”, staat in de schriftelijke verklaring. Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt en ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld.”

Bekijk meer van

RTL Kaj van der Ree BNNVARA

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.