word studentlid

— donderdag 17 oktober 2019, 08:55 | 0 reacties, praat mee

‘Printeditie USA Today na overname op de tocht’

‘Printeditie USA Today na overname op de tocht’
AFP

In de Verenigde Staten is een omvangrijke overname ophanden in de dagbladwereld: er zijn signalen dat het iconische dagblad USA Today na die overname niet langer in print verschijnt. De huidige uitgever Gannett ontkent dat het print wil staken, maar dat zegt niets over plannen van de beoogde nieuwe eigenaar GateHouse. Laatste wijziging: 17 oktober 2019, 09:37

De geruchten over een einde van de printeditie van het veertig jaar oude USA Today werden gebracht door journalistieke nieuwssite Poynter. Ganett belegde kort daarop een personeelsbijeenkomst om de inhoud van het artikel te weerleggen. USA Todays uitgever Maribel Perez Wadsworth noemt de uitspraken in het Poynter-verhaal ‘onwaar’. Ze stelt in een mail aan werknemers dat het bedrijf ook in de digitale transformatie kwalitatief hoogwaardige journalistiek zal blijven produceren, en dat de beoogde partner New Media (het moederbedrijf van GateHouse, red.) er hetzelfde over denkt.

“Gannett is niet voornemens de print-editie van USA Today te beëindigen; dat blijft een belangrijk onderdeel van ons bedrijf”, aldus Perez Wadsworth. Poynter wijst erop dat die formulering alle ruimte laat voor een beëindiging door de overnamepartner GateHouse.

De nieuwssite citeert ook een Gannett-eindredacteur, die vertelt dat op de dag dat de overnameplannen door topman Paul Bascobert intern werden onthuld, in het gesprek van vijf kwartier het woord ‘print’ nooit is gevallen.

De afronding van een overname door GateHouse duurt zeker nog een maand, aldus Poynter. Het daadwerkelijk uitfaseren van printedities duurt dan nog jaren, is de verwachting. Meer bij Poynter

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.