e learning nvj

— vrijdag 17 juni 2022, 09:06 | 0 reacties, praat mee

USA Today haalt 23 artikelen offline vanwege niet-bestaande bronnen

© AFP / Paul J. Richards

Het Amerikaanse nieuwsmedium USA Today heeft 23 artikelen van zijn site verwijderd, nadat uit een intern onderzoek bleek dat de bronnen in die verhalen niet bestonden. De verwijderde artikelen waren allemaal van de hand van verslaggever Gabriela Miranda. Zij heeft, terwijl het onderzoek liep, ontslag genomen bij de krant. Laatste wijziging: 17 juni 2022, 09:06

Dat schrijft The New York Times. USA Today heeft zijn lezers donderdag ingelicht over het onderzoek en de beslissing de artikelen te verwijderen. “Na ontvangst van een correctieverzoek heeft USA Today het werk van Gabriela Miranda gecontroleerd”, aldus het nieuwsmedium.

USA Today vervolgt: “Uit die controle bleek dat sommige geciteerde personen niet betrokken waren bij de organisaties uit naam van wie ze spraken en dat ze ogenschijnlijk verzonnen waren. Ook het bestaan van andere geciteerde personen kon niet worden geverifieerd. Daarnaast bevatten sommige verhalen citaten die aan anderen hadden moeten worden toegeschreven.” USA Today voegt toe dat het zijn interne processen gaat aanpassen, om herhaling te voorkomen.

Bekijk meer van

USA Today

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.