Nieuwe leden NVJ november

— vrijdag 27 oktober 2017, 14:20 | 1 reactie, praat mee

Pretium ziet af van hoger beroep tegen journalist Olsthoorn

Peter Olsthoorn ontving in oktober 2016 nog de Anti Fraude Award voor diverse publicaties rond fraudebestrijding en privacy.

Telecomprovider Pretium heeft het beroep in de zaak tegen freelance journalist Peter Olsthoorn op het laatste moment ingetrokken. Het pleidooi zou aanstaande maandag plaatsvinden. Laatste wijziging: 27 oktober 2017, 14:21

De telecomprovider beschuldigde de journalist van ‘stalkergedrag’, omdat Olsthoorn meerdere zakelijke partijen had benaderd. Ook vond de telecomaanbieder dat Olsthoorn moest stoppen met “de suggestieve en ongefundeerde beschuldigingen” dat de aanbieder (veelal oudere) klanten op onjuiste wijze benaderde en daarbij gebruik maakte van adresgegevens van aan Pretium gelieerde firma’s. Pretium verloor de zaak vorig jaar februari op alle punten.
 
Volgens Olsthoorn wil de telecomprovider zich richten op de zaak die 18 december op de rol staat bij het Hof in Den Haag. Dan dient het hoger beroep in een door Pretium aangezwengelde zaak waarin het bedrijf een publicatieverbod eist op het webboek van Olsthoorn over de telecomprovider. Het boek ‘Dossier Pretium’ bevat dertig artikelen over Pretium Telecom. Ook deze zaak won Olsthoorn.

De journalist wordt in het hoger beroep 18 december bijgestaan door advocaat Otto Volgenant (Boekx Advocaten).

Bekijk meer van

Pretium Peter Olsthoorn

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Eduard Bekker, 27 oktober 2017, 15:08

Pretium. Smeerden mijn broer in het verzorginshuis een tel. abonnement aan. “Ik ben er ingestonken, zei hij”. Vervolgens bleek hij ook een kledingabonnement te hebben afgesloten, wat hij zich niet bewust was. Uiteindelijk zelfs een telefoonabbonement via internet, terwijl hij geen eigen modem had en daar niets mee kon.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.