website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Pretium ziet af van hoger beroep tegen journalist Olsthoorn

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op vrijdag 27 oktober 2017, 14:20

Peter Olsthoorn ontving in oktober 2016 nog de Anti Fraude Award voor diverse publicaties rond fraudebestrijding en privacy.

Peter Olsthoorn ontving in oktober 2016 nog de Anti Fraude Award voor diverse publicaties rond fraudebestrijding en privacy.

Nieuws

Telecomprovider Pretium heeft het beroep in de zaak tegen freelance journalist Peter Olsthoorn op het laatste moment ingetrokken. Het pleidooi zou aanstaande maandag plaatsvinden.

De telecomprovider beschuldigde de journalist van ‘stalkergedrag’, omdat Olsthoorn meerdere zakelijke partijen had benaderd. Ook vond de telecomaanbieder dat Olsthoorn moest stoppen met “de suggestieve en ongefundeerde beschuldigingen” dat de aanbieder (veelal oudere) klanten op onjuiste wijze benaderde en daarbij gebruik maakte van adresgegevens van aan Pretium gelieerde firma’s. Pretium verloor de zaak vorig jaar februari op alle punten.
 
Volgens Olsthoorn wil de telecomprovider zich richten op de zaak die 18 december op de rol staat bij het Hof in Den Haag. Dan dient het hoger beroep in een door Pretium aangezwengelde zaak waarin het bedrijf een publicatieverbod eist op het webboek van Olsthoorn over de telecomprovider. Het boek ‘Dossier Pretium’ bevat dertig artikelen over Pretium Telecom. Ook deze zaak won Olsthoorn.

De journalist wordt in het hoger beroep 18 december bijgestaan door advocaat Otto Volgenant (Boekx Advocaten).

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Eduard Bekker, 27 oktober 2017, 15:08

    Pretium. Smeerden mijn broer in het verzorginshuis een tel. abonnement aan. “Ik ben er ingestonken, zei hij”. Vervolgens bleek hij ook een kledingabonnement te hebben afgesloten, wat hij zich niet bewust was. Uiteindelijk zelfs een telefoonabbonement via internet, terwijl hij geen eigen modem had en daar niets mee kon.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.