website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Hoger beroep van Pretium tegen journalist Olsthoorn inzake publicatieverbod

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op maandag 18 december 2017, 09:39

Peter Olsthoorn ontving in oktober 2016 nog de Anti Fraude Award voor diverse publicaties rond fraudebestrijding en privacy.

Peter Olsthoorn ontving in oktober 2016 nog de Anti Fraude Award voor diverse publicaties rond fraudebestrijding en privacy.

Nieuws In Den Haag dient vandaag het hoger beroep in een door Pretium aangezwengelde zaak tegen freelance journalist Peter Olsthoorn.

Pretium eist een publicatieverbod op het webboek van Olsthoorn over de telecomprovider. Het boek ‘Dossier Pretium’ bevat dertig artikelen over Pretium Telecom. De vorige rechtszaak won Olsthoorn. Pretium en haar directeur Hans Nyks noemden het hele boek een ‘persoonlijk schotschrift’, waardoor een klassieke bescherming zoals voor journalistieke activiteiten geldt, niet van toepassing kon zijn. Op basis van de eerste acht artikelen stelde de rechter toen dat die artikelen niet misleidend of onnodig grievend zijn.

In die tijd speelde er nog een rechtszaak waarbij Pretium de freelance journalist beschuldigde van stalkergedrag. Uiteindelijk zag de telecomprovider af van dat beroep. Volgens Olsthoorn deed Pretium dat om zich te kunnen richten op de rechtszaak omtrent het publicatieverbod.

Advocaat Otto Volgenant (Boekx Advocaten) staat Olsthoorn bij in deze rechtszaak.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.