basis naar compleet

— maandag 18 december 2017, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Hoger beroep van Pretium tegen journalist Olsthoorn inzake publicatieverbod

Peter Olsthoorn ontving in oktober 2016 nog de Anti Fraude Award voor diverse publicaties rond fraudebestrijding en privacy.

In Den Haag dient vandaag het hoger beroep in een door Pretium aangezwengelde zaak tegen freelance journalist Peter Olsthoorn. Laatste wijziging: 18 december 2017, 10:15

Pretium eist een publicatieverbod op het webboek van Olsthoorn over de telecomprovider. Het boek ‘Dossier Pretium’ bevat dertig artikelen over Pretium Telecom. De vorige rechtszaak won Olsthoorn. Pretium en haar directeur Hans Nyks noemden het hele boek een ‘persoonlijk schotschrift’, waardoor een klassieke bescherming zoals voor journalistieke activiteiten geldt, niet van toepassing kon zijn. Op basis van de eerste acht artikelen stelde de rechter toen dat die artikelen niet misleidend of onnodig grievend zijn.

In die tijd speelde er nog een rechtszaak waarbij Pretium de freelance journalist beschuldigde van stalkergedrag. Uiteindelijk zag de telecomprovider af van dat beroep. Volgens Olsthoorn deed Pretium dat om zich te kunnen richten op de rechtszaak omtrent het publicatieverbod.

Advocaat Otto Volgenant (Boekx Advocaten) staat Olsthoorn bij in deze rechtszaak.

Bekijk meer van

Pretium Peter Olsthoorn

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.