— dinsdag 24 juni 2014, 12:11

Al-Sisi: geen bemoeienis met veroordeling

De Egyptische president Abdul Fattah al-Sisi heeft gezegd zich niet met de veroordeling van de journalisten en Al-Jazeera-medewerkers te bemoeien. Hij noemde de rechtspraak "onafhankelijk", zo meldt de BBC. Er is internationaal grote woede ontstaan op de veroordelingen. Tien journalisten, inclusief de Nederlandse Rena Netjes, werden bij verstek veroordeeld tot tien jaar cel. Drie journalisten van Al-Jazeera, die al sinds december vastzaten, kregen zeven jaar cel opgelegd. Ze zijn veroordeeld wegens hulp aan de inmiddels verboden Moslimbroederschap. UPDATE Op diverse plekken in de wereld worden acties ondernomen om de journalisten te steunen en hun ongenoegen te uiten over het procesverloop. Zo is er online de petitie 'Being a Journalist is not a crime' te ondertekenen. En ook Amnesty International draagt een steentje bij om de gevangen journalisten vrij te krijgen. De mensenrechtenorganisatie roept iedereen op naar de Egyptische overheid te schrijven en de vrijlating van de Al-Jazeera journalisten te eisen. Alle gegevens zijn te vinden op de site van Amnesty.

Bekijk meer van

Rena Netjes Egypte Al Jazeera

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.