— donderdag 22 mei 2014, 09:16

Egypte: proces Al Jazeera gaat verder

In Egypte gaat het proces tegen de groep Al Jazeera-journalisten verder, bericht de zender. De groep, waaronder Australiër Peter Greste, Canadees Mohamed Fahmy en lokale journalist Baher Mohamed, moeten voor de negende keer komen opdraven in de zaak die grote internationale verontwaardiging heeft uitgeklokt. De drie maken deel uit van een veel grotere groep journalisten, die worden beschuldigd van het verspreiden van onjuiste informatie en betrokkenheid bij terrorisme - hetgeen een gevolg is van Al Jazeera's berichtgeving over de Moslimbroederschap, een inmiddels tot terreurgroep bestempelde politieke beweging. Al Jazeera meldt dat de aanklager vorige week omgerekend bijna 125.000 euro wilde hebben om videobewijs tegen de groep te laten zien. Abdullah Elshamy, een journalist van werkt voor een zender in Doha (Qatar) is in hongerstaking, maar zou sindsdien in eenzame opsluiting zitten en (poging tot) dwangvoeding moeten ondergaan. Meer bij Al Jazeera

Bekijk meer van

Egypte Al Jazeera

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.