data als kans

— vrijdag 5 november 2021, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Presentator Bilal Wahib keert niet terug bij NPO ZAPP na seponering rechtszaak

© ANP Hollandse Hoogte / Sander Koning

Omroep BNNVARA gaat geen nieuwe samenwerking aan met presentator Bilal Wahib, ondanks het feit dat het Openbaar Ministerie (OM) hem niet vervolgt voor een online incident. Dat blijkt uit navraag van NU.nl. Laatste wijziging: 5 november 2021, 08:36

Wahib kwam eerder dit jaar in opspraak, nadat hij tijdens een livestream een minderjarige jongen had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. Daarop verbrak BNNVARA de samenwerking. Wahib presenteerde op dat moment het NPO Zapp-programma Teenage Boss.

Hoewel er volgens het OM wel sprake was van een strafbaar feit, heeft het ervoor gekozen de 22-jarige presentator niet te vervolgen. Volgens het OM zou het voorval met de minderjarige jongen een volstrekt misplaatste actie zijn geweest, maar wel een zonder bijbedoelingen.

Destijds liet algemeen directeur Lonneke van der Zee weten open te staan voor een nieuwe samenwerking, zodra was uitgezocht wat er precies was gebeurd. Van Teenage Boss is inmiddels een nieuw seizoen opgenomen met een andere presentator.

Bekijk meer van

NPO Zapp BNNVARA Bilal Wahib

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.