word studentlid

— donderdag 7 december 2023, 12:20 | 0 reacties, praat mee

NPO bevestigt stoppen Op1, vraagt BNNVARA om nieuwe late talkshow

NPO bevestigt stoppen Op1, vraagt BNNVARA om nieuwe late talkshow
© ANP / Frans van Zijst

De NPO heeft bevestigd dat de talkshow Op1 stopt. De omroeporganisatie geeft in een verklaring aan dat het NPO 1-programma na de komende zomer niet meer te zien is. De NPO heeft daarnaast BNNVARA en de redactie van het programma Khalid & Sophie gevraagd om een nieuwe talkshow te ontwikkelen om de plaats van Op1 in te nemen. Laatste wijziging: 7 december 2023, 12:20

De van RTL overgestapte Eva Jinek gaat vanaf september volgend jaar van maandag tot en met donderdag een programma maken dat om 19.00 uur op NPO 1 te zien is. Voor AVROTROS maakt ze “een nieuw actueel praatprogramma dat draait om nieuws, cultuur en wat er leeft in het land.” Als gevolg daarvan stopt het huidige vooravondprogramma Khalid & Sophie.

“De makers van Khalid & Sophie hebben zich bewezen in de vooravond en wij kijken vol vertrouwen uit naar hun nieuwe plannen” zegt Remco van Leen, Directeur Video NPO. “Vernieuwing betekent helaas soms ook dat programma’s ophouden. We nemen volgend jaar zomer na ruim 4,5 jaar afscheid van Op1. We danken alle presentatoren, makers en omroepen die bij Op1 betrokken zijn of zijn geweest voor hun enorme inzet de afgelopen jaren en de uitzendingen die zij nog gaan maken.”

Overvallen
Het nieuws over de veranderingen lekte woensdag al uit via het AD. Verschillende betrokkenen bij talkshow Op1 gaven in de loop van de dag aan door het nieuws te zijn overvallen. De NPO zegt dat donderdag te betreuren. Charles Groenhuijsen was een van die medewerkers die het hoorde. Hij heeft woensdagavond bevestigd dat Omroep MAX heeft gehoord dat talkshow Op1 gaat stoppen. De presentator zei dat het nieuws “rauw op het dak” is gevallen, maar dat ze nog zes maanden gaan “knallen”. “Tot onze verbazing en ons ongenoegen hoorden wij vandaag dat er morgen een persbericht verschijnt waarin de NPO bekend gaat maken dat BNNVARA een talkshow gaat maken op ons, op dit tijdstip”, zei Groenhuijsen. “Dat valt ons rauw op het dak, maar u bent nog niet van ons af. We gaan nog zes maanden knallen.”

Op1 is sinds begin 2020 te zien op NPO 1 en wordt elke avond door een duo van een andere omroep gepresenteerd. Tot augustus hoorde daar ook BNNVARA bij, maar de omroep besloot om “een verschil van inzicht over de aansturing en invulling van het programma” te stoppen. WNL, Omroep MAX en de EO vullen de huidige avonden van Op1.

 

Bekijk meer van

OP1 Charles Groenhuijsen

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.