training eu starters

— dinsdag 21 februari 2023, 13:22 | 0 reacties, praat mee

Op1-presentatoren en advocaat Roethof op stroomstootwapentraining

© ANP KIPPA/Sander Koning

Op1-presentatoren Natasja Gibbs en Nadia Moussaid en advocaat Gerald Roethof hebben donderdag bij de politie een stroomstootwapentraining bijgewoond. Aanleiding voor de uitnodiging was de talkshowuitzending van half januari, waarin het wapen ter sprake kwam. Volgens de politie was er aan tafel bij de talkshow van NPO 1 te weinig kennis over onder meer de inzetcriteria, de veiligheid en de werkwijze met betrekking tot stroomstootwapens. Laatste wijziging: 21 februari 2023, 13:36

Ook Tweede Kamerlid Sylvana Simons (BIJ1) zat die avond aan tafel en werd uitgenodigd voor de training, maar zij is niet op de uitnodiging ingegaan. Eerder liet de politica op Twitter al weten dat ze geen uitnodiging via sociale media wilde ontvangen, maar in haar mail of via de telefoon.

Meer context en duiding door training
‘Praten is de basis van al het goeds. Dus als ik een uitnodiging krijg en daar de nut en noodzaak van inzie, neem ik die aan’, zei strafrechtadvocaat Roethof na afloop van de training met een zogenoemde Taser X2. ‘De reactie van de politie op de tv-uitzending vond ik heel overtrokken. Ik sta nog steeds achter elk woord dat ik heb gezegd. Het is wel fijn om de andere kant van het verhaal te horen; hoe mensen uit het veld het in de praktijk ervaren.’ Roethof blijft erbij dat hij vindt dat het stroomstootwapen te makkelijk kan worden gebruikt.

Janis Tamsma, hoofd Operatiën Eenheid bij de politie in Amsterdam, zei na afloop dat het niet erg is dat niet iedereen het met elkaar eens is over dit onderwerp. ‘Agree to disagree, zal ik maar zeggen. Dat is geen probleem. Het is belangrijk dat we feitelijkheden voor het voetlicht konden brengen.’ De politie hoopte door middel van de training meer context en duiding te geven, zodat in een volgende uitzending ‘de juiste feiten en omstandigheden’ worden ingebracht.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.