website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Premiersvrouw Malta haalt uit naar vermoorde Daphne Caruana Galizia

Dolf Rogmans — Geplaatst in censuur op maandag 30 juli 2018, 08:54

Links op de foto de echtgenote van de premier van Malta Joseph Muscat. Foto: ANP

Links op de foto de echtgenote van de premier van Malta Joseph Muscat. Foto: ANP

Nieuws De echtgenote van de premier van Malta Joseph Muscat heeft zich de woede op de hals gehaald van nabestaanden van de vermoorde onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia. In een interview zegt ze dat ze de dood van de journalist misschien wel meer betreurt dan haar nabestaanden.

De 53-jarige Caruana Galizia kwam in oktober vorig jaar om het leven door een bomaanslag op haar auto. Ze hield een veelgelezen blog bij waarop ze onder anderen premier Muscat beschuldigde van corruptie. Ook schreef ze dat zijn vrouw Michelle Muscat via een belastingconstructie grote geldbedragen naar buitenlandse rekeningen sluisde.

In gesprek met Malta Today zei de vrouw van de premier deze week dat de moord op de journalist haar speet. “Als er iemand is die zou willen dat Daphne Caruana Galizia nog leeft, dan ben ik het. Ik denk dat ik meer aangedaan was over het nieuws van haar dood dan haar eigen familie.”

De vrouw van de premier lijkt het vooral vervelend te vinden dat de journaliste niet meer kan worden aangesproken op haar beschuldigingen, die volgens Michelle Muscat vals zijn. “Haar familie schildert haar af als een heilige”, vervolgt de vrouw van de premier. “Ik zal nu met haar leugens moeten leven.”

Ze vertelt verder dat zij en haar gezin veel last hebben gehad van de corruptiebeschuldigingen.

De zonen van Caruana Galizia zeggen op Twitter dat ze geschokt zijn door de uitspraken. “De vrouw van de premier probeert mijn moeder nog een keer te vermoorden”, schrijft een van hen. “Wat een walgelijk citaat”, stelt de ander.

Meer bij de NOS.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.