— donderdag 30 augustus 2018, 09:12 | 0 reacties, praat mee

PowNed-ploeg belaagd bij anti-gaswinningdemonstratie Farmsum

Het Code Rood-kamp bij Farmsum | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Bij een reportage van PowNed over protestacties bij Farmsum, waar Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) opslaglocaties voor gas heeft, is de ploeg vijandig benaderd. Een cameraman werd belaagd door deels gemaskerde actievoerders. De locatie is openbare ruimte; de actiegroep Code Rood spreekt van 'het kamp'.

In de reportage is te zien hoe actievoerders onder meer naar de microfoon grijpen en andere leden van de ploeg lastig vallen. Er was de nodige politie aanweizg. Een woordvoerster van Code Rood zegt begrip te hebben voor de wijze waarop is gereageerd tegen de PowNed-ploeg.

De politie greep later in, toen actievoerders niet bij de hekken van het NAM-complex wilden weggaan. Daarbij werd de wapenstok gebruikt, wat veel kritiek kreeg. De politie Groningen zegt dat die inzet niet had gemoeten, maar werd veroorzaakt door “een communicatiefout in aansturingslijn”.

 

Bekijk meer van

PowNed Groningen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.