word studentlid

— woensdag 22 februari 2023, 15:27 | 0 reacties, praat mee

Postcode Loterij Fonds ondersteunt buitenlandjournalistiek jonge journalisten

Postcode Loterij Fonds ondersteunt buitenlandjournalistiek jonge journalisten
© Sabine Joosten

De Nationale Postcode Loterij en Free Press Unlimited stellen geld beschikbaar ter ondersteuning van jonge journalisten die buitenlandreportages willen maken. De partijen zijn de drijvende kracht achter het Postcode Loterij Fonds voor Journalisten. Dat fonds biedt aanvragers een budget voor maximaal 4.000 euro, dat besteed kan worden aan reis- en verblijfkosten. Een deskundige, onafhankelijke commissie beoordeelt alle aanvragen. Laatste wijziging: 22 februari 2023, 16:16

Free Press Unlimited en de Nationale Postcode Loterij willen jonge journalisten aanmoedigen om buitenlandreportages te maken. Voor buitenlandreportages is echter steeds minder geld beschikbaar, zo schrijft Free Press Unlimited.

‘Buitenlandjournalistiek is belangrijk om een goed beeld te krijgen van ontwikkelingen wereldwijd’, aldus Free Press Unlimited. Het Postcode Loterij Fonds voor Journalisten beoordeelt vier keer per jaar aanvragen van journalisten tot 35 jaar, die een uitdagende pitch schrijven. Aanvragers dienen aantoonbaar journalistiek werk te hebben verricht en moeten een duidelijke uiteenzetting van hun projectvoorstel aanleveren.

De beoordelingscommissie bestaat uit journalisten en anderen die bekend zijn met print-, rtv- en nieuwe media. 17 maart is de eerste deadline.

Klik hier voor meer informatie over de criteria en het indienen van een projectvoorstel op de website van Press Free Unlimited.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.