persmonitor_press_unlimited

— donderdag 19 november 2015, 09:45 | 1 reactie, praat mee

Koenders presenteert plan voor steun aan Russischtalige media

Martijn Beekman / ANP

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken zal donderdag plannen toelichten voor steun aan Russischtalige media, die media-organisaties in Armenië, Azerbeidzjan, de Baltische Staten, Centraal-Azië, Georgië, Moldavië en Oekraïne moeten helpen weerstand te beieden aan de dominantie van Russische staatsmedia en media onder controle van het Kremlin.

De Volkskrant meldt dat Nederland 1,3 miljoen euro doneert aan de non-gouvernementele organisatie Free Press Unlimited, die via projecten in de genoemde gebieden onafhankelijke media moet stimuleren. De Russischtalige media moeten onder meer berichten met elkaar gaan uitwisselen, waardoor media in de diverse conflictgebieden van objectievere informatievoorziening gebruik kunnen maken.

Koenders liet een onderzoek uitvoeren welke vorm dergelijke mediasubsidie het best kon krijgen. De minister stelt dat het plan “niet gericht is tégen Rusland, maar vóór onafhankelijke media.” Desondanks komt het initiatief op een moment waar de diplomatieke betrekkingen tussen Rusland en Nederland er slecht voor staan. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

1 reactie

herman, 19 november 2015, 23:35

“Hou je d’r buiten Cock!”

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.