— woensdag 6 november 2019, 11:16 | 1 reactie, praat mee

Ali Arkady wint Free Press Award 2019

De Iraakse fotograaf Ali Arkady heeft de Most Resilient Journalist Award gewonnen. Hij kreeg de prijs gisteren uitgereikt op het evenement Free Press Live 2019 in Den Haag, voor zijn buitengewone moed en doorzettingsvermogen.

Arkady documenteerde bewijs van oorlogsmisdaden terwijl hij verslag deed over Iraakse troepen in de strijd om Mosul in 2016. Naar aanleiding van zijn werk kregen Arkady en zijn familie doodsbedreigingen. De fotograaf zette publicatie toch door, en heeft daarom Irak moeten ontvluchten.

‘Het winnen van deze award betekent veel voor me’, zegt Arkady bij Free Press. ‘Het motiveert me om dit verhaal te blijven vertellen. Ik heb veel in mijn leven opgeofferd om de foto’s te publiceren. Deze erkenning voelt fantastisch.’

Andere Award-winnaars zijn Elias Huuhtanen uit Finland, die de Newcomer of the Year – Hans Verploeg Award won, en het Nederlandse fotografieduo Hadas Itzkovitch en Anya van Lit die met hun project ‘Love Zone Zuid-Afrika’ de Best Report Award in de wacht sleepten.

Tijdens Free Press Live, dat aandacht vraagt voor veiligheid van journalisten en straffeloosheid voor geweld tegen journalisten, lanceerden projectleiders Hans Laroes en internationaal expert in mensenrechten Saskia Baas hun project ‘A Safer World for the Truth’.

Met dit project gaat Free Press Unlimited, in samenwerking met Reporters Without Borders en het Committee to Protect Journalists, cold cases van vermoorde journalisten onderzoeken en daders voor het gerecht slepen in een volkerentribunaal.

Meer bij Free Press.

Praat mee

1 reactie

Ennasil, 6 november 2019, 19:00

Er staat gisteren, maar dat moet 31 oktober zijn.

Maar los daarvan, zeer inspirerende man en welverdiende prijs!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.