— dinsdag 22 oktober 2019, 09:36 | 0 reacties, praat mee

Politieke sites bootsen lokale nieuwssites na

Screenshot site Lansing Sun

Nog meer over de Amerikaanse verkiezingen: nieuwssites die zich voordoen als onafhankelijke lokale nieuwsuitgaven uit Michigan, maar in feite bol staan met conservatieve politieke content.

Het gaat om zo’n 40 sites met titels als Lansing Sun, Ann Arbor Times, Thumb Reporter and UP Gazette. De sites vormen een uitdaging voor lezers, het is moeilijk bepaalde verhalen te onderscheiden of herkennen als zijnde journalistiek, belangenbehartiging of politiek gekleurd.

Politicoloog Matt Grossmann merkte de sites op toen hij “door zijn Facebook-feed scrolde ... omdat hij de uitgave niet herkende, klikte hij door om het enorme netwerk van gerelateerde bedrijven te ontdekken ‘die er uitzien als lokale kranten’”.

Politieke informatiekanalen zijn niet nieuw, maar ze presenteren als niet-bevoordeelde lokale nieuwsbronnen wel. “Het grote probleem is hoe ver ze zijn gegaan om te doen alsof dit een site van een lokale krant is.” Meer bij Lansing State Journal / Nieman Labb

Bekijk meer van

VS Amerika

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.