e learning nvj

— maandag 24 augustus 2020, 10:34 | 3 reacties, praat mee

Politie vertraagt persalarmering: ambulances al weg

© Jerry Lampen / ANP

Sinds enkele dagen geldt er in sommige regio's een vertraging in het automatische persalarm dat wordt verstrekt door de politie. De NVJ is niet te spreken over deze vertraging. Laatste wijziging: 25 augustus 2020, 09:04

Het zou gaan om een vertraging tot tien minuten om de hulpverlening niet in de weg te zitten, zo meldt fotograaf Laurens Bosch op Twitter.

De NVJ zegt niet betrokken te zijn geweest bij dit besluit. “We zijn er sterk op tegen, omdat daarmee de controlerende functie van de media in het functioneren van hulpdiensten ernstig in het gedrang komt”, aldus algemeen secretaris Thomas Bruning.

Door de vertraging valt er soms niets meer te melden, blijkt uit voorbeelden.

De NVJ vraagt al weken om opheldering bij de Nationale Politie. Ook wordt er volgens Bruning geen begrijpelijke reden voor de vertraging gegeven. Mocht er geen bevredigend antwoord komen op de klachten dan zegt Bruning dit op ministerieel niveau aan te gaan kaarten.

Praat mee

3 reacties

J.C. Roodenburg, 24 augustus 2020, 16:38

Bruning wil overal aan meepraten. Wat heeft een vertraging van een minuut of tien met de politie te maken? Terecht dat er enige vertraging van een paar minuten plaatsvindt om hulpverleners eerst hun werk te laten doen. We moeten ook niet gaan zeiken…

Paul van den Dungen, 24 augustus 2020, 17:32

En terecht wil Thomas overal over meepraten. Daar is hij door ons ook voor ingehuurd/gekozen. Een paar minuten (bijvoorbeeld 2) is te overzien, maar 10 of meer zijn niet acceptabel. En die vertraging waarover gesproken wordt heeft wel terdege met de politie te maken omdat ook zij het zijn die het persalarm uitsturen.  Misschien dat Thomas Bruning gelijk kan vragen waarom in de ene regio wel en in de andere niet het meldadres wordt weergegeven. Zuid Holland doet het wel, Utrecht weer niet. Maar daar zal wel weer een privacyverhaal achter zitten.

Kees, 25 augustus 2020, 15:36

Dat gezeur over privacy word ik de laatste tijd wel erg moe van, Burgers lopen alles te filmen en de (echte) media, word aan banden gelegd moet niet gekken worden

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.