persveilig seminar

— woensdag 15 september 2021, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Politie en OM steunen herzieningsverzoek naar eigen handelen door documentaire KRO-NCRV

© ANP / Robin van Lonkhuijsen

De documentairereeks De Villamoord van KRO-NRCV heeft nieuwe informatie over de Arnhemse Villamoord uit 1998 naar boven gebracht. Naar aanleiding van die nieuwe informatie steunen het Openbaar Ministerie (OM) en de politie Oost-Nederland een herzieningsverzoek in de zaak. De politie stelt geschrokken te zijn van de recente uitzendingen. Laatste wijziging: 15 september 2021, 09:02

Dat meldt de NOS. De Arnhemse Villamoord draait om een roofmoord op een 63-jarige Arnhemse. Voor die roofmoord werden uiteindelijk acht mannen veroordeeld. De documentairereeks van KRO-NCRV liet echter zien dat de politie destijds tijdens het opmaken van het proces-verbaal valsheid in geschrifte pleegde.

In een eerdere aflevering van de serie bleek al dat een valse bekentenis in de zaak tot een aantal veroordelingen had geleid. Advocaat Paul Acda, die de veroordeelden bijstaat, diende in augustus een herzieningsverzoek in bij de Hoge Raad. De Hoge Raad moet gaan oordelen of het OM en de politie juist hebben gehandeld en wat eventuele gevolgen voor de veroordeelden zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.