— donderdag 28 juni 2018, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Politico en Financial Times meest invloedrijk in Brussel

ANP

Een onderzoek onder europarlementariërs en opiniemakers in Brussel heeft zakenkrant The Financial Times en de Amerikaanse politieke website Politico als meest invloedrijke meningsvormende nieuwsmedia aangewezen, gevolgd door de BBC, zakelijk tijdschrift The Economist en nieuws dat via Twitter binnenkomt.

De invloed van collega’s in het werkveld en persoonlijke contacten is niet te onderschatten: 93 procent zegt dat zij een grote invloed hebben op de meningsvorming. Traditionele media spelen voor 77 procent van de respondenten een belangrijke rol daarin.

Twitter helpt voor een kwart van de ondervraagden bij de meningsvorming. Aan het onderzoek deden 67 europarlementariërs mee, 43 mensen die bij EU-instellingen werken en 111 opiniemakers in Brussel, waaronder journalisten. Politico staat bij deze groep dus bovenaan. De Amerikaanse site lanceerde vier jaar geleden een Europese editie van hun site. Meer bij Press Gazette

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.