e learning nvj

— vrijdag 5 juli 2019, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Poederbrieven voor Duitse journalisten die over extreemrechts berichten

Twee journalisten van de Duitse regionale omroep WDR uit Dortmund hebben brieven ontvangen met een wit poeder erin. De verslaggevers ontvingen de poederbrieven vermoedelijk naar aanleiding van verhalen die ze maakten over neonazisme in Duitsland.

Aan het begin van de eeuw werden in de Verenigde Staten enkele malen poederbrieven verstuurd met ziekteverwekkers erin. Die leidden in totaal tot 22 besmettingen van miltvuur. Vijf ontvangers stierven na contact met het poeder. Brieven met poeders erin worden sindsdien door instanties serieus genomen, ook als het poeder uiteindelijk ongevaarlijk blijkt.

Hoewel de inhoud van de brieven aan de journalisten ongevaarlijk was – de enveloppen bleken bakpoeder te bevatten – vat de Duitse journalistenvereniging DJV (Deutsche Journalisten-Verband) ze wel op als dreiging. “Deze brieven tonen nogmaals dat journalisten die het extreemrechtse spectrum onderzoeken steeds meer risico lopen”, aldus woordvoerder Hendrik Zörner. Hij heeft veiligheidsdiensten opgeroepen de bedreiging serieus te nemen. Meer bij De Morgen / Der Tagesspiegel

Bekijk meer van

WDR DJV

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.